Βιομηχανία

Τελευταία νέα

Περιοχή μελών

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

Για περισσότερο από 50 χρόνια

στα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

Λιγότερη φθορά με κάτι καινούριο στο Σετ Καδένας Χρονισμού της ΙΝΑ

LANGEN, Γερμανία, 30 Ιανουαρίου 2018. Με αυτό το πρόσθετο, η Schaeffler και η Liqui Moly, φέρνουν μια καινοτομία στην αγορά των ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Αναπτύχθηκε ειδικά για τις καδένες χρονισμού, οι οποίες πρέπει να λειτουργούν αξιόπιστα σε μόνιμη βάση, υπό μεγάλο φορτίο και υψηλές στροφές κινητήρα. Οι απαιτήσεις στις καδένες χρονισμού είναι ιδιαίτερα υψηλές σε οχήματα που οδηγούνται κυρίως σε μικρές αποστάσεις. Ένα νέο σύστημα καδένας εγκαθίσταται, συνήθως, σε ένα φθαρμένο, παλαιότερο κινητήρα με μολυσμένα υπολείμματα πετρελαίου. Και αυτό ακριβώς αντιμετωπίζει η Schaeffler. Καθοριστικοί παράγοντες για τη μεγάλη διάρκεια ζωής της νέας καδένας χρονισμού – και μαζί και για την ομαλή λειτουργία του κινητήρα - είναι η αντικατάσταση ολόκληρου του συστήματος μετάδοσης κίνησης της καδένας, η χρήση λιπαντικών που προδιαγράφονται από τον κατασκευαστή και η πρόσθετη μείωση της φθοράς, χάρη στο νέο πρόσθετο. «Η μηχανική φθορά και η επιμήκυνση της καδένας που προκαλείται από αυτήν, οφείλονται κυρίως στην ανεπαρκή λίπανση και μπορεί στο χειρότερο σενάριο, να οδηγήσει σε ζημιά στον κινητήρα», αναφέρει ο Maik Evers, Επικεφαλής Διοίκησης του Προγράμματος Επέκτασης Προϊόντων της Schaeffler Automotive Aftermarket. «Έχουμε αναπτύξει ένα πρόσθετο με τη Liqui Moly το οποίο εξουδετερώνει αυτό το σενάριο και προσφέρει επιπλέον προστασία από τη φθορά."
Κατά την εγκατάσταση, το πρόσθετο – με βάση το λιπαντικό χαμηλής τριβής MoS2 – εφαρμόζεται στην καδένα τις γλίστρες και τα γρανάζια, για να δημιουργήσει μια πρόσθετη λιπαντική μεμβράνη σε όλες τις μεταλλικές επιφάνειες που τρίβονται ή ολισθαίνουν μεταξύ τους. Μειώνει την τριβή και εγγυάται την ομαλότερη λειτουργία της καδένας. Αυτό ωφελεί την καδένα, ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου αντικατάστασης, όταν συναντά ένα ήδη φθαρμένο περιβάλλον. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, την κατά 20% μικρότερη φθορά των νέων εξαρτημάτων. Τα σετ έρχονται επίσης με καδένες χρονισμού, γρανάζια καδένας, υδραυλικούς και μηχανικούς τεντωτήρες καδένας, γλίστρες τάσης και ολίσθησης, καθώς και με τις κατάλληλες τσιμούχες και όλα τα εξαρτήματα που χρειάζονται για μια σωστή και επαγγελματική επισκευή. Το πλεονέκτημα – αντικαθιστώντας ολόκληρο το σύστημα χρονισμού, είναι ότι τα συνεργεία και οι πελάτες μπορούν να αποφύγουν μια εξαιρετικά δαπανηρή ζημιά του κινητήρα στο μέλλον.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σετ Καδένας Χρονισμού της ΙΝΑ, καθώς και για σύνολο της γκάμας των προϊόντων του Automotive Aftermarket της Schaeffler, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική πύλη www.repxpert.com. Εδώ οι εγγεγραμμένοι χρήστες δεν θα έχουν μόνο τον ηλεκτρονικό κατάλογο TecDoc, για όλους τους κατασκευαστές οχημάτων, αλλά και όλες τις τεχνικές πληροφορίες, όπως βίντεο εγκατάστασης και τεχνικά φυλλάδια, μαζί με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεχνικής κατάρτισης της Schaeffler – για παράδειγμα, για την αντικατάσταση των καδενών χρονισμού.

Ξεκινώντας αμέσως, η Schaeffler συμπεριλαμβάνει ένα νέο πρόσθετο σε κάθε Σετ Καδένας Χρονισμού της ΙΝΑ. Τα σετ έρχονται επίσης με καδένες χρονισμού, γρανάζια καδένας, υδραυλικούς και μηχανικούς τεντωτήρες καδένας, γλίστρες τάσης και ολίσθησης, καθώς και με τις κατάλληλες τσιμούχες και όλα τα εξαρτήματα που χρειάζονται για μια σωστή και επαγγελματική επισκευή


Πηγή :
Schaeffler Greece
Automotive and Industrial Products and Services M.E.P.E.