Βιομηχανία

Τελευταία νέα

Περιοχή μελών

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

Για περισσότερο από 50 χρόνια

στα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

Το σύνολο είναι πιο σημαντικό από τα ίδια του τα εξαρτήματα

Οι δύο διεθνείς κορυφαίοι προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Continental και η Schaeffler, ανέπτυξαν σε στενή συνεργασία ένα όχημα επίδειξης, το οποίο σηματοδοτεί μια νέα διάσταση στην υβριδοποίηση των επιβατικών οχημάτων με βενζινοκινητήρα μικρών διαστάσεων. Μέσω του κοινού προγράμματος, Gasoline Technology Car (GTC), οι δύο προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας αποδεικνύουν το είδος των αποτελεσμάτων που μπορεί να επιτευχθεί με την αλληλεπίδραση των δύο χαρτοφυλακίων προϊόντων. Με κοινή συνεργασία, οι μηχανικοί της Continental και της Schaeffler κατάφεραν να μειώσουν την κατανάλωση GTC και τις εκπομπές CO2 κατά 15 τοις εκατό σε σύγκριση με το βασικό όχημα. Συγχρόνως, το όχημα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα όρια που καθορίζει το επερχόμενο πρότυπο εκπομπής καυσαερίων Euro 6c (2017/2018). Ως βάση για την GTC επιλέχθηκε σκόπιμα ένα όχημα, του οποίου ο κινητήρας είχε ήδη διακριθεί για την απόδοσή του ως Κινητήρας της Χρονιάς 2012. Η Continental και η Schaeffler έθεσαν σε εφαρμογή το πρόγραμμα με σκοπό την επίτευξη περαιτέρω πλεονεκτημάτων στην απόδοση, ακόμη και με αυτό το μοντέρνο σύστημα μετάδοσης ισχύος με 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα μικρών διαστάσεων.
"Η δύναμη της τεχνολογίας GTC έγκειται στο γεγονός ότι προσεγγίσαμε το όχημα συνολικά, βελτιστοποιώντας το βάσει αυτού του κριτηρίου. Για τον λόγο αυτό, στην περαιτέρω εξέλιξη του συμβατικού μηχανισμού μετάδοσης κίνησης συγκαταλέγεται ισάξια και η αποδοτική ηλεκτροκίνηση 48 V σε συνδυασμό με την έξυπνη αξιοποίησή της», λέει ο José Avila, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Continental και επικεφαλής του τμήματος Powertrain. «Τα μεμονωμένα εξαρτήματα της Gasoline Technology Car δικτυώνονται κατά τέτοιο τρόπο, με αποτέλεσμα το σύνολο να είναι πιο σημαντικό από τα ίδια του τα εξαρτήματα», εξηγεί ο καθ. Peter Gutzmer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Schaeffler και υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης. «Πολλές τεχνολογίες καθιστούν δυνατή τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου της Gasoline Technology Car χάρη στην έξυπνη αλληλεπίδραση."
Το τεχνολογικό φάσμα της GTC περιλαμβάνει πολυάριθμα μέτρα, τα οποία στοχεύουν στη βελτιστοποίηση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, της μετάδοσης ισχύος και του συστήματος Continental 48 Volt Eco Drive System.
Τα μέτρα σχετικά με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης εστιάζουν στη χρήση μοντέρνων συστημάτων ψεκασμού, στη μειωμένη απώλεια πρόσφυσης και στη συνολική βελτίωση της στρατηγικής λειτουργίας. Η ενσωμάτωση του ηλεκτρικού συστήματος σύμπλεξης αποτέλεσε ένα από τα μέτρα για τη βελτίωση της μετάδοσης ισχύος. Επιπλέον, η βελτιστοποίηση του συστήματος καυσαερίων διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στις αναφερόμενες λύσεις.

Λεπτομέρειες για την τεχνολογία Gasoline Technology Car θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στους επαγγελματίες του κλάδου στο 35ο Διεθνές Συμπόσιο Κινητήρων στην Βιέννη (8-9 Μαΐου, 2014).