Βιομηχανία

Τελευταία νέα

Περιοχή μελών

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

Για περισσότερο από 50 χρόνια

στα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

Διεύρυνση γκάμας LuK RepSet® Pro

Μάρτιος 2013. Η Schaeffler Automotive Aftermarket επέκτεινε το πρόγραμμα διάθεσης του «LuK RepSet® Pro», το οποίο πλέον περιλαμβάνει εφαρμογές για οχήματα με ημι-υδραυλικά συστήματα συμπλέκτη. Οι νέα αυτή λύση επισκευής του «LuK RepSet® Pro» διαθέτει ένα δίσκο συμπλέκτη, πλατό, συμβατικό ρουλεμάν αποσύμπλεξης και δευτερεύουσα αντλία συμπλέκτη. Με λίγα λόγια περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για επισκευή και αντικατάσταση έτσι ώστε να απλουστεύεται η διαδικασία παραγγελίας και χειρισμού εξαρτημάτων. Επιπρόσθετα υπάρχουν οδηγίες αντικατάστασης βήμα προς βήμα. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για επισκευαστές και διανομείς.

Με τις νέες εφαρμογές του «LuK RepSet® Pro» πλήρεις λύσεις επισκευής είναι πλέον διαθέσιμες για ημι-υδραυλικά συστήματα συμπλέκτη. Καθοδηγούμενη από τη ζήτηση της αγοράς, η επέκταση «LuK RepSet® Pro» συμβαδίζει με τις λύσεις επισκευής της Schaeffler Automotive Aftermarket για τα πλήρως υδραυλικά συστήματα συμπλέκτη στην παγκόσμια αγορά.

Είτε πρόκειται για πλήρως υδραυλικό ή ημι-υδραυλικό σύστημα συμπλέκτη, η λύση επισκευής «LuK RepSet® Pro» επιτρέπει την αντικατάσταση όλων των σχετικών εξαρτημάτων του συμπλέκτη περιλαμβανόμενων των υδραυλικών μερών που είναι τοποθετημένα κοντά στον συμπλέκτη. Η πλήρης αντικατάσταση είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί απροβλημάτιστη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος. Αυτό διότι τόσο τα μηχανικά όσο και τα υδραυλικά εξαρτήματα που βρίσκονται στο εσωτερικό ή έξω από το κέλυφος του κιβωτίου ταχυτήτων, υπόκεινται στην επίδραση παραγόντων όπως η ζέστη, η βρωμιά, η τριβή, η υγρασία και τα σταγονίδια λαδιού. Περιληπτικά η περιοχή του συμπλέκτη είναι βρώμικη, σκονισμένη και λαδωμένη. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των διανυθέντων χιλιομέτρων και ο χρόνος λειτουργίας, τα σωματίδια συσσωρευμένης βρωμιάς φθείρουν το υδραυλικό σύστημα. Για παράδειγμα μπορεί να εισχωρήσουν στο σύστημα μέσω του και να προκαλέσουν γδαρσίματα και φθορά. Συνεπώς όταν αντικαθιστούμε ένα συμπλέκτη θα πρέπει πάντα να ελέγχουμε και να αντικαθιστούμε και τα υδραυλικά υγρά. Αυτό είναι καλό να γίνεται ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν αντικαθιστούμε και δευτερεύουσα αντλία συμπλέκτη.

Μια συμβουλή για τους επισκευαστές: Οι ειδικοί του Aftermarket συνιστούν την αντικατάσταση του υδραυλικού ρουλεμάν αποσύμπλεξης και της δευτερεύουσας αντλίας συμπλέκτη όταν γίνεται επισκευή του συμπλέκτη. Τα δύο εξαρτήματα έχουν αναπτυχθεί κατά τον ίδιο τρόπο καθώς απευθύνονται και χρησιμοποιούνται από κατασκευαστές εξαρτημάτων πρώτης τοποθέτησης. Είναι κατασκευασμένα από ενισχυμένο θερμοπλαστικό που τα κάνει εξαιρετικά ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες και συμβατά σε διάφορα μέσα. Σε θέματα χρηστικότητας και αντοχής, τα πλαστικά αυτά εξαρτήματα είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα μεταλλικά, ενώ λόγω του μικρότερου βάρους συντελούν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Πάρα ταύτα ακόμα και τα καλύτερα εξαρτήματα υπόκεινται σε κάποια φθορά. Αυτός είναι ο λόγος που συνιστάται η αντικατάστασή τους κατά την αλλαγή συμπλέκτη. Με την αντικατάσταση αυτή οι ιδιοκτήτες των οχημάτων και οι επισκευαστές νιώθουν σίγουροι για την επισκευή και ταυτόχρονα μειώνονται οι αιτήσεις εγγύησης και οι δυσλειτουργίες. Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό για τον πελάτη από το να πρέπει να επισκεφτεί εκ νέου το συνεργείο, λίγο μετά την τοποθέτηση ενός καινούργιου συμπλέκτη.

Προκειμένου τα συνεργεία να είναι κατάλληλα εξοπλισμένα ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον αυξανόμενο αριθμό οχημάτων με υδραυλικά ή ημι-υδραυλικά συστήματα συμπλέκτη, η Schaeffler Automotive Aftermarket προσφέρει τα κατάλληλα υλικά υποστήριξης για μια εύκολη και επαγγελματική επισκευή – από τη διάγνωση και την επιλογή της σωστής λύσης επισκευής «LuK RepSet® Pro», έως την πραγματοποίηση μιας αψεγάδιαστης επισκευής. Μαζί με την ολοκληρωμένη λύση επισκευής για ημι-υδραυλικά συστήματα συμπλέκτη, η Schaeffler Automotive Aftermarket παρέχει οδηγίες τοποθέτησης, μαζί με τα τεχνικά φυλλάδια όπως το «Εγχειρίδιο Συμπλέκτη της LuK» και τη μπροσούρα «Διάγνωση βλαβών». Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διαδικτυακή πύλη TecDoc και στην ειδική ιστοσελίδα τεχνικής υποστήριξης συνεργείων, RepXpert (www.repxpert.com).

Η Schaeffler Automotive Aftermarket προσφέρει τώρα τη λύση επισκευής «LuK RepSet® Pro», για οχήματα με ημι-υδραυλικά συστήματα συμπλέκτη. Η νέα αυτή λύση επισκευής διαθέτει ένα δίσκο συμπλέκτη, πλατό, συμβατικό ρουλεμάν αποσύμπλεξης και δευτερεύουσα αντλία συμπλέκτη.