Βιομηχανία

Τελευταία νέα

Περιοχή μελών

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

Για περισσότερο από 50 χρόνια

στα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

Υποχρεωτική η τοποθέτηση ΑΒS σε φορτηγά μέχρι 31.12.2013

Σύμφωνα με την απόφαση 28366/2098/06(Β’441) είναι πλέον υποχρεωτική η εκ των υστέρων τοποθέτηση Συστήματος Αντιεμπλοκής κατά την Πέδηση – ΣΑΠ (π.χ. ABS), σε μεταχειρισμένα οχήματα των κατηγοριών Μ2, Μ3, Ν2, Ν3, Ο3 και Ο4, εάν αυτά δεν φέρουν ήδη εργοστασιακά τοποθετημένο ΣΑΠ, έως 31.12.2013, διότι μετά την ημερομηνία αυτή απαγορεύεται η κυκλοφορία τους.
Ο γνωστός κατασκευαστής αερόφρενων KNORR BREMSE, διαθέτει συστήματα ΣΑΠ (Retrofit Kit ABS 6), τα οποία είναι πιστοποιημένα από τον ελεγκτικό φορέα της Γερμανίας TUEV-Sued (βλέπε σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου μεταφορών εδώ) και RDW Ολλανδίας (βλέπε σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου μεταφορών εδώ).

Τα συστήματα αυτά μπορούν να τοποθετηθούν σε φορτηγά, συρόμενα νταλίκες-επικαθήμενα, ανεξάρτητα με το εάν το σύστημα πέδησης που αυτά φέρουν εκ κατασκευής είναι του οίκου KNORR BREMSE ή άλλου οίκου, προσφέροντας πλήρη ασφάλεια κατά την πέδηση.
Το υπουργείο μεταφορών με τον νόμο 28366/2098/06(Β’441) επιβάλλει το πλαίσιο-διαδικασία τοποθέτησης των συστημάτων αυτών αποκλειστικά και μόνο από εξουσιοδοτημένα συνεργεία & τεχνίτες φρένων, καθώς και τον έλεγχο αρχικά από εξουσιοδοτημένους επιθεωρητές και στην συνέχεια από τα ΚΤΕΟ (Ιδιωτικά και Δημόσια), ούτως ώστε να υπάρχει διασφάλιση όσων εξοπλίζουν το όχημά τους ή τον στόλο τους για την ορθή τοποθέτηση των συστημάτων αντιεμπλοκής κατά την πέδηση ΣΑΠ.